Si lahko predstavljate, da ste na ladji, ki mirno pluje po Jadranu, vi pa uživate ob sončnem vzhodu, medtem ko vam postrežejo kavico in bogat zajtrk, ali pa skočite v čudovito, kristalno čisto morsko vodo v skritem zalivu, raziskujete stara dalmatinska mesta, zvečer pa, po odlični večerji, uživate ob kozarcu dobrega vina, medtem ko se ladja nežno ziba in vas naslednji dan popelje v novo doživetje? Takšno doživetje vas čaka na čudovitem križarjenju po Jadranu!

  • V terminu od 5. 7. do 12. 7. 2023 gremo po ruti 1: Trogir – Brač – Korčula – Lastovo – Vis –Hvar – Brač – Trogir.
  • V terminu od 19. do 26. 7. 2023 gremo po ruti 2, o kateri si lahko več preberete spodaj.

Program križarjenja v terminu od 19. do 26. 7. 2023

Pridružite se nam na križarjenju po Jadranu. Odpluli bomo iz Trogirja in v sedmih dneh odkrivali najlepše otoke, mesta ter zalive v Severni Dalmaciji.

Ustavili se bomo na otočku Zlarin, ki mu pravijo tudi zlati otok. Skupaj bomo odkrivali, ali se ta otok tako imenuje zaradi kristalno čistega morja, bogate kulturne in naravne dediščine, zelenih borovcev, tišine in miru … Je otok morda dobil svoje ime zaradi kakšne posebne skrivnosti ali legende? Mimo mogočne trdnjave sv. Nikola se bomo po reki Krki zapeljali do Šibenika in Skradina, kjer bomo odkrivali čarobnost reke Krke in njenih slapov.

Odpluli bomo do Zadra, prisluhnili morskim orglam ter občudovali sončni zahod, za katerega je Alfred Hitchcock dejal, da je najlepši na svetu. Ogledali si bomo mesto, kjer je po legendi prvi kamen postavil Jazon s svojimi Argonavti, veličastne sledi pa so pustili tudi Rimljani.

Na naši plovbi bomo obiskali Pašman, Ugljan, Dugi otok in Kornate, kjer se nebo kopa v modrini morja in kjer se bomo naužili kopanja ter sončenja v skritih zalivih, daleč stran od vsakodnevnega vrveža in hrupa.

Našo plovbo bomo zaokrožili z obiskom otokov Murter, Kaprije ali Žirje, ter se zadnji dan vrnili v Trogir, kjer vam bomo pripravili še manjše presenečenje. 

Smo vas prepričali? Izpolnite prijavo in se skupaj z nami podajte na nepozabno raziskovanje in uživanje znanih ter manj znanih kotičkov Dalmacije.